Metsän Lumo 17.8.2019

Metsän Lumon logo

Viitasaarella järjestetään elokuussa 2019 Metsän Lumo -tapahtuma. Tapahtumassa yhdistyy nostalgiaan suomalaisten rakkaus metsään, savottaperinteet ja kulttuuri. Lauantaina 17. elokuuta Savivuoren näkötornin ja Metsätyömuseon alueella nautitaan ennen julkaisemattomasta musiikista ja lauletaan yhdessä ikivihreitä klassikkoja, rakennetaan savusauna ja kuullaan metsä- ja puuaiheisia puheenvuoroja sekä paljon muuta, myös lapsille on järjestettyä ohjelmaa.
 
Tapahtumassa julkaistaan Toivo “Topi” Kärjen ennen julkaisemattomiin sävellyksiä sisältävä levy “Metsän lumo”. Toivo Kärjen poika Kalervo Kärjen kanssa yhteistyössä tehdyn levyn kappaleet liittyvät metsään, savottakulttuuriin ja luontoon. Levyn tuottaa VLMedia Oy ja myös Viitasaaren kaupunki osallistuu tuotantoon. Kappaleet laulavat niin levyllä kuin tapahtumassa Mia Leivo ja Raimo Salo, sovituksen on tehnyt Mika Tarkkonen. Uusien kappaleiden ja tuttujen yhteislaulujen lisäksi tapahtumassa kuullaan saksalaista taitoa, kun esiintymään saapuu harmonikkakokoonpano Viitasaaren ystävyyskunta Schlangenista
 
Musiikin rinnalla tapahtumassa on esillä myös metsään ja puuhun liittyvä työ. Perinnemestari Hannu Rinne  puhuu perinnerakentamisesta ja antaa vinkkejä miten ylläpitää sekä rintamamies- että hirsitaloa. Metsäkeskuksen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Pohjoisen Keski-Suomen yhteinen Rakennetaan puusta -hanke on tapahtuman yksi järjestäjistä. Yleisö pääsee seuraamaan käytännön työtä, kun Poken hirsikurssi siirtää savusaunan Metsätyömuseon läheisyyteen. Kurssin vetäjä Jani Kuisman johdolla tehtävä siirto jää historiaan, sillä savusaunasta tulee pysyvä osa museokokonaisuutta.
 
Tapahtuma järjestetään Viitasaaren taajamassa, Savivuoren ulkoilualueella, jossa Metsätyömuseo mäntykankaineen luo erinomaiset puitteet tapahtumalle. Tapahtuman aikana näkötorni on käytössä ja puunlatvojen yläpuolelta pääsee ihailemaan näkymää niin Viitasaaren keskustaan kuin yli järvenselkien. Kahvio ja ruokailu järjestetään paikallisten yhdistystoimijoiden kanssa.
 
 
Laulajat Mia Leivo ja Raimo Salo Savivuoren metsätyömuseolla.

Mia Leivo ja Raimo Salo laulavat tapahtumassa ja julkaistavalla levyllä.

Jaa Metsänlumo Facebookissa: